Hulp bij geldzaken tijdens de coronacrisis

Hulp bij geldzaken tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft voor veel mensen gevolgen voor de portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen en blijven je uitgaven gelijk? Zorg ervoor dat je niet in de problemen komt en maak gebruik van de gratis tips en hulp die wij bieden. Wij helpen je graag op weg en hebben daarom een handig overzicht gemaakt van hulpadressen.

Wijzer in Geldzaken: voor tips over geldzaken

Tips en tools waarmee je zelf aan de slag kan. Zodat je je geldzaken op orde houdt, ook tijdens de coronacrisis. Ga naar de website.

Startpunt Geldzaken: maak je eigen geldplan

Maak een persoonlijk geldplan, waarmee je stap voor stap je geldzaken in balans brengt en houdt. Ga naar de website.

Uitkering of bijstand aanvragen

Misschien heb je recht op een uitkering of bijstand. Bij de gemeente Den Haag vind je meer informatie en ontdek je hoe je een uitkering aanvraagt. Ga naar de website.

Toeslagen aanvragen

Heb je recht op toeslagen of tegemoetkomingen? Of is je recht veranderd? Dat kan je zelf berekenen bij het Nibud. Ga naar de website

Regelingen tijdens de coronacrisis

Welke regelingen gelden tijdens de coronacrisis, bijvoorbeeld voor de compensatie kinderopvang of bij huisuitzettingen? Het Nibud heeft een overzicht gemaakt van alle regelingen die nu gelden. Ga naar de website.

Voor zelfstandig ondernemers

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je geldzorgen door de coronacrisis?  Dan heb je misschien recht op inkomensondersteuning volgens de Tozo-regeling. Je kunt een Tozo-uitkering direct aanvragen bij de gemeente. Ga naar de website.

Hulp voordat je zelf aan de slag gaat met geldzaken

Wil je hulp en persoonlijk advies bij het regelen van je geldzaken? Hieronder vind je een overzicht van organisaties die je kunnen helpen. 

Helpdesk Geldzaken: gratis hulp bij alle vragen over geld

Is het lastig om goed inzicht  te krijgen in je inkomsten en uitgaven? De Helpdesk Geldzaken is er voor al je vragen over geld, toeslagen en voorzieningen en helpt je graag. En gratis. Maak een afspraak met ons

Geld lenen bij de Gemeentelijke Kredietbank

Heb je geld nodig voor het aflossen van schulden, woninginrichting, borg of een dure aankoop? En kan je geen geld lenen bij commerciële geldverstrekkers? Dan kan je misschien wel een lening krijgen bij de Gemeentelijke Kredietbank. Ga naar de website.

Cursussen en workshops over geld en administratie

Wil je slimmer omgaan met je geld? De gemeente Den Haag geeft gratis cursussen, workshops en trainingen. Bijvoorbeeld over slim boodschappen doen, het voorkomen van schulden of het bijhouden van administratie. Bekijk de diverse workshops en trainingen en meld je aan.