Scheiden

Scheiden heeft grote financiële gevolgen. Goed inzicht in de financiële situatie ná de scheiding en samen goede afspraken maken over bijvoorbeeld het huis, de kinderen en alimentatie zorgen ervoor dat beiden weer verder kunnen en kinderen zoveel mogelijk worden ontzien.

Heb je een vraag over geld of wil je inzicht in jouw financiële situatie? Maak dan gelijk een afspraak op één van onze locaties.

Maak een afspraak

  • Afspraken over de woning

    Wie moet er verhuizen? Hoe zit het met de hypotheek of wat te doen wanneer ex-partners nog samen in een huurwoning wonen? De website Rechtwijzer geeft informatie en verwijst door naar de juiste instanties en diensten die kunnen helpen om samen tot goede afspraken te komen.

  • Co-ouderschap en alimentatie

    Door goede afspraken te maken over de financiën rondom de kinderen zijn conflicten in de toekomst te vermijden. Kijk op de site AlimentatieWijzer om meer te lezen over co-ouderschap en de regels rondom alimentatie. Meer over co-ouderschap staat ook op de site van het Nibud.

  • Toeslagen

    Het kan het zijn dat door het wegvallen van een gezamenlijk inkomen er nu recht is op toeslagen waar dat voorheen niet zo was. Kijk daarom op Mijntoeslagen.nl.

Bel ons voor een afspraak via: 070 353 61 88 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30).