Pensioen

Wie stopt met werken, krijgt te maken met veel financiële veranderingen. Het is daarom belangrijk alle inkomsten en uitgaven goed op een rijtje te hebben.

Heb je een vraag over geld of wil je inzicht in jouw financiële situatie? Maak dan gelijk een afspraak op één van onze locaties.

Maak een afspraak

 • Algemene Ouderdomswet (AOW)

  De AOW is een basispensioen van de overheid. Wie heeft gewoond of gewerkt in Nederland heeft  recht op AOW. Op de site van de Sociale Verzekeringsbank staat meer informatie over de AOW.

 • “Vergeten” pensioenen

  Wie door de jaren heen bij verschillende werkgevers heeft gewerkt heeft bij elk van deze werkgevers een pensioen opgebouwd. Het kan voordelig zijn om al deze pensioenen naar een pensioenfonds over te hevelen. Mijnpensioenoverzicht.nl geeft een compleet overzicht van wat u over de jaren heen wie welke werkgever heeft opgebouwd.

 • Ooievaarspas

  Wanneer je een laag inkomen hebt en de AOW-leeftijd hebt bereikt, kun je bij de gemeente Den Haag de Ooievaarspas aanvragen. Met deze pas mag je onder andere gratis met het openbaar vervoer reizen. Ook kun je regelmatig met korting naar voorstellingen of andere activiteiten in de stad Den Haag toe gaan. De Ooievaarspas is aan te vragen via de volgende pagina van de gemeente Den Haag.

 • Vrijwilligerswerk

  Als je met pensioen gaat dan heb je over het algemeen meer vrije tijd tot je beschikking. Veel mensen besluiten om vrijwilligerswerk te gaan doen in deze fase. Lees meer over vrijwilligerswerk op de website van de gemeente Den Haag of ga langs bij het servicepunt in uw wijk en vraag naar de mogelijkheden om in uw buurt vrijwilligerswerk te doen.

Bel ons voor een afspraak via: 070 353 61 88 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30).