Ontslag

Je baan verliezen heeft grote gevolgen voor je persoonlijke situatie, zowel emotioneel als financieel. Door je goed te verdiepen in waar je recht op hebt voorkom je dat je zorgen nog groter worden.

Heb je een vraag over geld of wil je inzicht in jouw financiële situatie? Maak dan gelijk een afspraak op één van onze locaties.

Maak een afspraak

 • WW-uitkering

  Mogelijk heb je recht op een WW-uitkering. Die kun je aanvragen via het UWV. Doe dit op tijd: vanaf drie weken vóór jouw eerste werkeloosheidsdag tot uiterlijk één week daarna. Meer informatie over ontslag en je recht op WW vind je op de site van het UWV of de website van de gemeente Den Haag.

 • Wijzer in Geldzaken

  Op Wijzer in Geldzaken vind je allerlei informatie en uitleg over wat je moet doen als je ontslagen wordt: over een eventuele ontslagvergoeding, je recht op WW en de gevolgen voor je pensioen.

 • Nieuw werk zoeken

  De meeste mensen gaan na ontslag direct op zoek naar een nieuwe baan. Via werk.nl vind je de nieuwste vacatures. Op de website van de gemeente Den Haag lees je meer over het vinden van werk in Den Haag.

 • Is je ontslag wel terecht?

  Twijfel je of je werkgever wel het recht had om jou te ontslaan? Heb je een geschil over je ontslag? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te onderzoeken. Je kunt bijvoorbeeld een afspraak maken bij de sociaal raadslieden of het juridisch loket voor gratis juridisch advies. Ook is er de mogelijkheid om een arbeidsrecht advocaat in de hand te nemen. Let er wel op dat hier kosten aan verbonden zijn.

Bel ons voor een afspraak via: 070 353 61 88 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30).