Langdurig ziek

Langere tijd of chronisch ziek zijn kan grote gevolgen hebben voor je financiële situatie.

Heb je een vraag over geld of wil je inzicht in jouw financiële situatie? Maak dan gelijk een afspraak op één van onze locaties.

Maak een afspraak

 • Tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten

  Mogelijk kom je  in aanmerking voor een jaarlijkse tegemoetkoming via de gemeente. Aanvragen doe je via de website van de gemeente Den Haag.

 • Wijzer in geldzaken

  Hoeveel loon betaalt je werkgever je als je langere tijd door ziekte niet kunt werken? Wanneer heb je recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering? Hoe zit het met je pensioen? Op Wijzer in Geldzaken vind je de antwoorden op deze vragen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB)

  Met een PGB koop je zelf de zorg in die je nodig hebt. Budgethoudersvereniging Per Saldo kan je helpen met vragen over de uitgaven die je doet vanuit je PGB.

 • Ondersteuning vanuit de Wmo

  Met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) krijg je hulp vanuit de gemeente bij het dagelijks leven wanneer je bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf kan doen. Om deze hulp te krijgen kun je een melding bij de gemeente Den Haag doen via deze pagina. Dit kan ook digitaal via deze link. Mocht je meer informatie willen lezen over de Wmo, bezoek dan de site van het CAK.

Bel ons voor een afspraak via: 070 353 61 88 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30).