Je wordt 18

Als je 18 wordt komt er veel op je af. Zo moet je veel regelen: bijvoorbeeld het aanvragen van je zorgverzekering en zorgtoeslag, een DigiD-code of een eigen bankrekening openen. Je bewust worden van hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel je uitgeeft is belangrijk om je financiën gezond te houden.

Heb je een vraag over geld of wil je inzicht in jouw financiële situatie? Maak dan gelijk een afspraak op één van onze locaties.

Maak een afspraak

 • Checklist JIP Den Haag

  Raadpleeg de checklist op de website van JIP Den Haag. Deze heeft de gemeente samen met JIP gemaakt, zodat je makkelijk kunt nakijken op welke punten je misschien in actie moet komen.

 • Wijzer in Geldzaken

  Op de website Wijzer in Geldzaken vind je handige hulpmiddelen en tips over geldzaken.

 • Startpunt Geldzaken

  Hoe geef je je geld uit? Kom je aan het einde van de maand tekort, of hou je wat geld over? De geldplannen van Startpunt Geldzaken helpen je om een duidelijk overzicht te krijgen van je financiën. Het Startpunt Geldzaken is een initiatief van het Nibud.

 • Schuldhulpmaatje

  Kom je structureel niet uit met je geld? Heb je grote of kleine (betalings)achterstanden? De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje bieden hulp aan wie te maken heeft met (dreigende) schulden. Je kunt hier altijd terecht voor advies of hulp bij je financiën.

 • Moneyfit

  Moneyfit is een website voor jongeren van 16 tot 26 jaar die vragen hebben over geld. De site is samen met jongeren gemaakt en biedt gratis en anoniem advies via de chat.

Bel ons voor een afspraak via: 070 353 61 88 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30).