Een nieuwe baan

Ga je aan de slag bij een nieuwe werkgever? Dan verandert je situatie en vaak ook je inkomen. De volgende tips helpen je om de overgang naar je nieuwe baan financieel soepel te laten verlopen.

Heb je een vraag over geld of wil je inzicht in jouw financiële situatie? Maak dan gelijk een afspraak op één van onze locaties.

Maak een afspraak

  • Van een uitkering naar betaald werk

    Had je eerst een bijstandsuitkering (PW) of een uitkering van het UWV? Meestal heb je daar geen recht meer op wanneer je begint aan een betaalde baan. Geef zo snel mogelijk aan de uitkeringsinstantie door dat je een baan gevonden hebt en hoeveel je gaat verdienen. Zo voorkom je dat je achteraf geld moet terugbetalen. Meer over werken en een bijstandsuitkering in Den Haag lees je op de website van de gemeente Den Haag.

  • Regelingen en toeslagen

    Mogelijk heb je geen recht meer op bepaalde regelingen van de gemeente. Ook verandert meestal  het bedrag aan toeslagen van de Belastingdienst waar je recht op hebt. Op de site van de Belastingdienst kun je makkelijk een proefberekening maken. Gebruik daarbij je nieuwe bruto inkomen als basis voor de berekening.

Bel ons voor een afspraak via: 070 353 61 88 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30).